Anders Bodin

Del 5 av 5 i serien Fastighetshajar

Anders Bodin Fastigheter AB (ofta kallat Anders Bodin Förvaltning) grundades redan 1937 som Byggnadsfirman Ragnar G Bodin. Företaget växte stadigt för att på 1950-talet omfatta ca 50 st anställda årsarbetare. På 1970-talet avvecklades den egna byggnadsproduktionen och företaget blev i huvudsak ett fastighetsbolag, inte ett byggbolag. Idag leds företaget av grundarens son, Anders Bodin, har blivit ett aktiebolag och bytt namn. Man bygger och förvaltar fastigheter i Stockholms innerstad och Alvik och han brukar räknas som en av Sveriges rikaste:

Anders Bodin Förvaltning byggde häromåret färdigt bostäder och lokaler vid Tranebergs strand på 70 000 kvadratmeter.

Bolaget äger också flera paradfastigheter i Stockholms innerstad. Under 2001 köptes två fastigheter vid Norrmalmstorg för 600 miljoner kronor. Och Anders Bodin säljer inte hus i första taget. Sedan 1951 har det bara skett två gånger. I dag är fastigheterna bokförda till 1,6 miljarder men marknadsvärdet är cirka 4 miljarder. Med skulder på bara 1,4 miljarder tillhör Anders Bodin Sveriges mest förmögna privatpersoner.

Förutom Anders Bodin sitter Helena Bodin, Carl Bodin och Leif Mellqvist i styrelsen för fastighetsbolaget. De två förstnämnda är barn till Anders Bodin och alltås tredje generationen i företaget. Anders Bodins fastighetskoncern inkluderar förutom aktiebolaget den enskilda firman Anders Bodin.

Anders Bodin är en stor och rik fastighetsägare, men inte en fastighetsklippare eller fastighetshaj. Utan en långsiktig fastighetsägare. I alla fall som det verkar.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Tags: , , , , , , , , ,

Powered by Qumana

Series Navigation<< Sven-Olof Johansson – FastPartner
Advertisements

2 Replies to “Anders Bodin”

Kommentarer inaktiverade.