Privata apotek – sämre service

Privatiseringen av apoteken ledde till en början till att vi fick fler apotek. Med tiden har de dock blivit allt färre i takt med olönsamhet och fusioner. Olönsamma apotek läggs ner, fusioner mellan privata apoteksföretag har lett till att det i praktiken utvecklats ett oligopol, fåmansvälde, i apoteksbranschen där ett fåtal företagkontrollerar allt. Detta har sammantaget lett till sämre service då områden med dåligt kundunderlag, få eller fattiga människor, får sina apotek nedlagda och blir utan.

Redan tidigt stod det klart att privata apotek innebar sämre service på vissa andra områden. Lagerhållningen minskade, många mediciner finns ofta inte på apoteken och patienter utsätt därmed för risker. Sammantaget kan man nog utan tvekan säga att privatiseringen av apoteken lett till sämre service.

Intressant?
Bloggat: Röda Malmö,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements