Polisens ammunition orsakar onödiga dödsfall

Det var så vitt jag kan förstå nödvändigt för polisen att skjuta mot den knivbeväpnade man i Varberg som dödade en person och skadade ytterligare två. Han angrep polisen och de försvarade sig. De sköt dessutom varningsskott innan de sköt verkanseld. Men polisens nya ammunition medför att folk dör i onödan.

Med den ammunition som polisen hade förr hade troligen den skjutne mannen överlevt samtidigt som polisen faktiskt oskadliggjort honom. Det finns ingen anledning till att polisen ska ha expanderande ammunition (populärt kallade dumdumkulor).

Ett alternativ till att skjuta med kulvapen skulle kunna vara elpistoler. Eventuellt kan användandet av sådana kanske leda till färre dödsfall vid polisingripanden.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!

3 svar på “Polisens ammunition orsakar onödiga dödsfall”

  1. Ja, det var inte fel av polisen att skjuta honom i benet som man också gjorde. Men när han sedan kravlade omkring på marken så passade man på att skjuta honom i magen också, det var ju bra onödigt. Med så många poliser och inga civilpersoner i fara, borde det finnas andra sätt att avbeväpna en knivbeväpnad person som uppenbarligen inte kan gå längre!

Kommentarer är stängda.