AIK – skumma pengar och skumma kontakter

Del 5 av 5 i serien Fiffelbolaget Panaxia

AIK är en fotbollsklubb som regelbundet figurera i samband med skumma pengar, kriminella organisationer och supportervåld. Klubben har några av Sveriges våldsammaste och mest kriminella supportrar (huvuddelen av AIK:s supportrar är naturligtvis inte brottsliga, men AIK har flest som är det) och en ledande kraft i klubben, Johan Segui, har ett förflutet inom Hells Angels såväl som bland våldsamma supportrar. Det behöver förstås inte betyda att han på något sätt skulle ha sådana kontakter idag eller att han nånsin begått brott.

Det konkursade säkerhetsbolaget Panaxia var en av AIK:s huvudsponsorer. Panaxias tidigare huvudägare Thomas Gravius och Carolina Damos utreds för brott. Gravius var också engagerad i AIK. Ett annat bolag som utreds i samband med konkursen i Panaxia är AB Skyddsteknik. Företaget anges stå nära Panaxia och gjorde under 2009 märkliga utbetalningar till AIK Fotboll AB på 12 miljoner kronor.  Skyddsteknik utreds för omfattande bedrägerier och styrelsen i AIK Fotboll vill inte prata om varför de fick pengarna. Det hela verkar mycket underligt och media spekulerar i om AIK Fotboll kan tvingas betala tillbaks pengar. Något som sannolikt skulle innebära stora problem för klubben som ju inte har någon stabil och bra ekonomi.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Series Navigation<< Panaxia – åtal för grovt bokföringsbrott
Advertisements

2 Replies to “AIK – skumma pengar och skumma kontakter”

Kommentarer inaktiverade.