Razzior mot högerextremister och galna norrmän

I detta fall råkar det inte vara samma sak som det var häromåret då en fascistisk galen norrman utförde det värsta terrordådet som nånsin genomförts i de skandinaviska länderna. Men en fascistisk galen norrman har gripits i Frankrike som misstänkt för att ha förberett nån form av terroraktion eller massmord. Ett visst samband finns dock mellan de två norrmännen:

Enligt franska medier greps Vikernes i Corrèze i mellersta Frankrike. Han har bott en längre tid i Frankrike, är gift med en fransyska och har tre barn.

I april lade han ut en kommuniké på sin hemsida där han uppmanade fransmän att rösta på det främlingsfientliga partiet Front National. Han har även betecknat Norge som ”Europas sista sovjetstat”.

I sin blogg har Vikernes de senaste dagarna uppehållit sig vid att ”Europa måste räddas”, enligt tidningen Le Monde. Trots stödet för massmördaren Anders Behring Breivik har den nu gripne norrmannen även kritiserat det han anser saknas i Breiviks så kallade ”manifest”: ”att judarna bär skuld till den muslimska invasionen av Europa, och allt annat som gått i galet i världen”.

Den 40-årige Kristian Vikernes betecknas som nynazist och har tidigare avtjänat ett långt straff i Norge. 1994 dömdes han till 21 års fängelse för knivmordet på en tidigare god vän samt för en rad kyrkobränder. Han rymde 2003 i samband med en permission men fängslades igen efter en dramatisk biljakt. Han släpptes 2009.

Nåt samband mellan gripandet av Vikernes och razzian mot nazister i Nederländerna, Schweiz och Tyskland verkar inte finnas. men det handlar om liknande anklagelser om terrorism etc. Dessutom så finns det ockulta kopplingar. Vikernes har kallats satanist och de högerextremister som gripits i Schweiz, Tyskland och Nederländerna kallas för Varulvskommando.  Det ligegr natuirligtvis inget allvarligt i dessa saker, men det är intressant att det ofta tycks finnas kopplingar mellan det ockulta och det högerextrema.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements
  • Hampus Eckerman

    Varulvskommando har väl inget med ockultism att göra? Tvärtom en term för en nazistisk kommandostyrka under 2:a världskriget.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Werwolf

    • Jag vet det. Men varulvar har definitivt med ockultism att göra.

      Namnet på de aktuella kommandona är från en novell vars huvudpersoner heter Wulf och där kommandot kallas Wehrwolf. Referenserna till varulvar är helt uppenbara.