Rättsskandalen nu ett faktum

Sture Bergwall är med dagens besked friad från samtliga mordåtal. Rättsskandalen är nu ett faktum och mördare går fria.

– Vänsterpartiet har upprepade gånger rest kraven på en granskningskommission och där bör även en representant för media ingå, säger Lena Olsson, Vänsterpartiets rättspolitiska talesperson.

Lena Olsson har under en längre tid krävt att en kommission skall tillsättas för att utreda felaktigheter som begåtts av rättsväsendet och vården. Så sent som i våras ställde hon åter frågan till justitieminister Beatrice Ask om tillsättande av en kommission och fick svaret att processen skulle ha sin gång vilket var samma svar som hösten 2012: ett nej.

Endast tre dagar senare uttalade Ask i lördagsintervjun i Ekot, att departementet var i full färd med att tillsätta en kommission.

– Jag är ändå glad att ministern har lyssnat på Vänsterpartiets krav på en kommission och att man skall tillkalla experter från andra länder, säger Lena Olsson.För att försäkra allmänheten att allt skall utredas grundligt bör även en representant för media med högt förtroendekapital ingå, anser Lena Olsson
– Jag skulle gärna vilja att Nils Funcke ingår i den kommission som skall granska och utreda Bergwall-fallet.

Lena Olsson understryker att med dagens besked så finns det mördare som går fria och det finns anhöriga som inte får svar vilket är såväl väldigt allvarligt som oacceptabelt
– Dessa stora misstag i en rättsprocess får aldrig upprepas, därav Vänsterpartiets krav på en granskningskommission, säger Lena Olsson.

Svensson/Vänsterpartiet

Intressant?
Borgarmedia: SR1, 2, 3, 4, 5, 6, SVD1, 2, DN1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, AB1, 2, 3, 4, 5, 6,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

Liked it? Take a second to support Svensson on Patreon!
Become a patron at Patreon!