Leva i (trist) nu?

Mindfulness i vardagenBoktips
Ola Schenström
Mindfulness i vardagen
Viva förlag
ISBN: 9789185675050

Leva i (trist) nu?

Jag är vänster, arbetare och 50 +. Tre anledningar till att uppleva vardagen som tråkigt understimulerande i dagens borgarsamhälle med dess desperata pryljakt, statusstress och ungdomsdyrkan. Så varför skulle jag sluta dagdrömma om folkhem och framtid och istället följa bokens råd om att leva i medveten närvaro i det jämra trista nuet?

Ja, en anledning är att boken skippat allt ”andligt” flumsnack och grundar sina teser om ett lyckligare och hälsosammare leva-i-nuet-liv på den vetenskapliga forskning där kropp och ”själ” ses som delar av samma psykobiologiska system. Jag får därför lust att testa vardagsövningarna och den medföljande cd-skivan.

Hans Norebrink

Läs mer: SVD, Tinas, Vårdguiden, Meddoc, Goodreads, Google,

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Bokus

Adlibris 

Advertisements