Lögnaren Ivar Arpi

Ivar Arpi är numera, efter att Gudmundson tycks ha försvunnit från SVD:s ledarsidor, den absolut uslaste av många usla ledarskribenter på stockholmsblaskan. Arpi har för vana att hitta på vad vänstern i Sverige tycker. Han har i allmänhet ingen som helst aning, utan verkar ta nåt rakt ur luften. Är meningen att gnälla på extremhögern så måste han hitta på nåt som gör att han kan gnälla på vänstern också.

Vilka på vänsterkanten tycker att det ska föras rasstatistik i Sverige undrar jag? Jag har aldrig sett eller hört nåt sånt och har ändå varit vänsteraktivist i 40 år. Arpi påstår att såna finns. Sannolikt ett rent påhitt, eller så har han drömt om hemska vänstermänniskor. Kanske har han bra fantasi för man undrar var han får alla okunniga och felaktiga kommentarer ifrån?

Vilka i vänstern menar att god ton i debatten är ett sätt att hålla nere förtryckta grupper? Jag har ingen aning, aldrig hört nån hävda nåt sånt, men det menar den fantasifulle och uppenbarligen mycket okunnige Arpi. Vänstern går ju faktiskt i bräschen för att det ska var god ton i debatten på nätet. Det är framförallt vänstern som krävt att tidningarna tar sitt ansvar och modererar kommentarsfälten och rensar bort brottsliga angrepp på andra människor, sådant som personligt hat och rasism. Arpi ljuger och hittar på så han tror sig själv.

Detta i en ledare som dessutom tycks ha som syfte att vrida nyhetsrapporteringen åt det rasistiska håll där nazist-och rasistsajter befinner sig. I en ledare där han menar att rasisternas påståenden om lögner om invandringen är sanna och att media därför borde ändra sig. Arpi är inte bara okunnig, han är obehaglig också. Hans linje innebär att gå rasisters ärenden. I en artikel där han låtsas skälla på högerextremister och hittar på lögner om vänsterfolk.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements

9 Replies to “Lögnaren Ivar Arpi”

  1. Jag tvivlar inte på att debatten funnits. Men jag kan inte hitta nån vänstermänniska bland det som du hänvisar till. Det har alltså inget med vänstern att göra. Feminister är inte vänster. De kan vara vänster, men är det oftast inte idag. Arpi är okunnig för han vet inget om vänstern och greppar inte sådant. Skulle jag göra likadant om högerfolk som Arpi gör om vänstern skulle jag hävda att Arpi var rasist.

  1. Jag har i alla fall aldrig uppfattat honom som vänster. Det är möjligt att han gör det själv, men det betyder ju inte att man är det. Jag har i andra inlägg krirtiserat andra hållningar han fört fram. Att påstå att han och en liberal sosse skulle vara jämförbara med rasister på högerkanten är ju, förutom att de inte är vänsterextremister eller ens vänster, också rätt befängt.

 1. Med sådana grova anklagelser som läggs fram här förväntar man sig att
  det finns klara källhänvisningar hängivna för att man ska kunna ta
  kritiken på allvar. Annars blir det genast mycket diffust och på känsla –
  som att man tycker någon är ‘obehaglig’ därför att de ifrågasätter.
  Bemöt kritiken på ett ordentligt och öppet sätt annars klingar snacket
  om öppenhet, demokrati och sanning mycket ihåligt!

  1. Jag är en av den svenska vänsterns ledande personer. Har varit i cirka 15 år. Jag har varit aktiv i den svenska vänstern i mer än 40 år. Jag vet vad jag talar om. Utifrån verkligheten i den svenska vänstern.

   När det gäller resten så är ju källan Arpis artikel och inget annat. Du får fråga honom vad han har för källor för sina uppenbart oriktiga påståenden.

 2. Ditt svar håller inte. Du kan gärna vara vem du vill men om du inte backar upp dina argument med fakta klingar de ihåligt. Om du kallar någon för fantasifull, okunnig och obehaglig måste du ju ha klara belägg för sådant – och anekdota egna tyckanden håller inte.

  1. Men snälla du. Arpi har inget faktaunderlag för sina påståenden. Där ligger problemet. Han är okunnig. Det är inte jag.

   Sedan tycker jag att han är fantasifull (vilket ju normalt är ett positivt omdöme), okunnig (mitt omdöme om hans bristande kunskaper om vänstern, baserat på mina helt överlägsna kunskaper vad det gäller just det) och obehaglig (min känsla när jag läser vad han skriver), vilket ju är ett tyckande och knappast kräver faktaunderlag. Jag har ju rätt att ha åsikter om både folk och fä om jag vill det.

Kommentarer inaktiverade.