Syrien: Uttalande från lokala kommittéerna

Det syriska folket har aldrig välkomnat en utländsk militär intervention i något land, men inför förtrycket, var det tvunget att revoltera för sin tro på en rättfärdig sak, medan diktatorns regim svarade med skottlossning, tortyr, godtyckliga frihetsberövanden och förnekadet av människors dagliga bröd och säkerheten i deras hem. Regimen har konfronterat civila demonstranter med stridsvagnar och tunga vapen från början av den syriska revolutionen, och sedan dess har den inte slutat utveckla sina metoder för dödande och våld.

Godtyckligt frihetsberövande av säkerhetsstyrkor förvandlades gradvis till avrättningar på fältet och skottlossning har blivit till en pågående användning av stridsflygplan, ballistiska missiler och tungt artilleri, upp till det ögonblick då kemiska vapen började användas. Regimen har aldrig slutat utmana hela världen, förlitat sig på stöd av Ryssland, Kina och Iran, och på världen som en tyst medbrottsling. Det är ett pågående massmord av det syriska folket, och en systematisk förstörelsen av den syriska staten, utgörande ett bevis på mänsklighetens misslyckande att skydda sig från tyranni.

Idag tyder tecknen på en allvarlig risk för en amerikansk attack mot regimen, som bara skulle försvara röda linjen av användningen av kemiska vapen, som Assad har upprepade gånger utmanat. Tydligen är den viktigaste frågan i väst i detta avseende grundad på internationell balans och intressen, inte på allvarligt försök att rädda ett folk som strävar efter frihet och värdighet och som dör för det varje dag.

Ett begränsat slag bara för att varna Assad kommer inte att leda till något annat än en ökning av hans våld, samt hans fullständiga övertygelse att ingen kommer att hindra honom från att döda. Ett sådant tillfälligt slag kommer bara att bli ett internationellt godkännande av hans användning av icke-kemiska vapen, om det verkligen lyckas förhindra framtida bruk av kemiska. I slutändan kommer ingen att betala priset mer än det syriska folket.

Det är ett svårt ögonblick och en vändpunkt i historien för syrierna, det krävs en stor ansvarskänsla, från oss och från hela världen, liksom visdom, inte tvekan och egoism.

Varje attack mot regimen måste syfta till att paralysera, med uppmärksamhet och precision, dess flygvapen, artilleri och missilarsenal, som används kontinuerligt mot civila områden, med en effekt inte långt från den massförstörelsevapen. En attack måste också prioritera civilbefolkningen och dess säkerhet, snarare än att vara på deras bekostnad. Dessutom måste det åtföljas av en nära samordning med, och tillräckligt stöd till den syriska oppositionen, både politiskt och väpnat, i syfte att möjliggöra en bättre organisation och framsteg. Ett sådant bemyndigande är avgörande, eftersom det gör hopp möjligt i hjärtat hos syrier, vars förtvivlan och vånda är grunden för extremism.

Som motståndare, revolutionärer, och aktivister, är det vårt ansvar att stå sida vid sida i dag, i syfte att klargöra våra nationella intressen och humanitära behov, för att berätta för hela världen att övergivandet av ett folk är lika med övergivandet av människan själv, och att ett ingripande i Syrien måste vara till förmån för syriernas behov och röster, respekt för dem samt deras framtida suveränitet.

Dödens tid har varat alltför länge i Syrien. Vårt folk väntar på hjälp från världen och hjälpen fortsätter att ignorera dem. En internationell gemenskap som betraktar allt detta dödande och fortfarande behöver tid för att ytterligare tänka innan det kan ge medicin mot kemiska vapen, lovar oss inte mycket eftersom massakern fortsätter.

Men, och trots allt detta, förblir vi övertygade om att mänskligheten ännu inte har besegrats, att den kommer att vakna upp, i dag, eller i morgon, och vårt folk är beviset.

Uttalandet hämtat från facebook

Local Coordination Commitees

Intressant?
Mer: Röda Malmö, Kildén & Åsman,
Media: SVD1, 2, SR1, 2, 3, 4, 5, 6,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements

One Reply to “Syrien: Uttalande från lokala kommittéerna”

Kommentarer inaktiverade.