Solidaritet mot imperialism och förtryck

Massövervakning, drönarmord och krigspolitik. Krypande hyckleri och medskyldighet. När USA:s president besöker Sverige förenas de styrande till ett välregisserat skådespel kring en världsordning som kräver ofattbara offer. Där människor offras för oljekapitalets vinster i klimatkrisens spår, där nöd och fattigdom växer för marknadsintressenas skull, där hela befolkningar fördrivs och fängslas som i Palestina eller massmördas som av bödelsregimen i Syrien – där ska maktordningen skyddas. Alliansen mellan eliterna ska säkras och hoten från ”visselblåsare” och avslöjare som Snowden, Manning och Wikileaks avvärjas – för att inte tala om utmaningen från upproriska folk som i arabvärlden.

Därför knakar det i fogarna, därför spricker fasaderna, därför blir förtrycket alltmer öppet, massövervakande, militariserat – och hycklande.

– Världen vet vart klimatkrisen för oss – och vilka åtgärder som krävs. Men de kapitalistiska storbolagens intressen får inte hotas och tiden för nödvändiga åtgärder rinner bort.

– Världen hyllar avslöjarna av illegal massövervakning och krigsbrott. Men regeringarna sluter upp bakom Washingtons klappjakt på ”läckorna”

– Världen ser hur det palestinska folket förkvävs av Israel, den egyptiska revolutionen möts av militärkupp och det syriska folket slaktas av Assadregimens mördare. Men här finns ingen olja att vinna – som i Irak – och ”världsordningen” kräver ”stabilitet”. Hyckleriet om stöd för den demokratiska kampen blir gränslöst när miljoner tvingas till flykt och de demokratiska revolutionerna massakreras.

Socialister, demokrater och antiimperialister måste sluta sig samman över gränserna och skapa en gemensam kraft. En kraft som bekämpar både amerikanske och europeisk imperialism liksom ryskt förtryck, som avslöjar och står emot våra medskyldiga regeringar och bygger en solidaritet till stöd för de förtryckta folkens kamp mot ockupationer, förtryck och mördarregimer i Palestina, Syrien, Egypten och världen över.

Socialistiska Partiet och den världsrörelse vill tillhör, Fjärde Internationalen, är en del av den kampen.

Socialistiska Partiet

Demonstrera idag i Stockholm. Klockan 17:00 Medborgarplatsen.

Intressant?
Mer: Röda Malmö, Kildén & Åsman, Annarkia,
Borgarmedia: SVD1, 2, 3, 4, DN, SR1, 2, 3, 4, 5, 6, 7,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Liked it? Take a second to support Svensson on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Ett svar på “Solidaritet mot imperialism och förtryck”

Kommentarer är stängda.