Fotbollsspelaren Ali Khan uttalar sig mot våldet i Göteborg

Mohamed Ali Khan är mittback i BK Häcken. Han säger att han är trött på allt våld och skjutande i Göteborg (något som dock överdrivs) och menar att man inte ska prata om problem utan om lösningar. Han menar också att han är väl insatt i vad som händer och vilka som skjuter:

– Man får sluta prata om problem och titta på lösningar i stället, säger han.

[…]

– Jag följer med hela tiden och har koll på vad som händer. Jag vet vilka det är som är inblandade i det här. Det är ingen slump att just de här personerna är iblandade. Det är ingen person som bara går och skjuter hejvilt, det finns alltid en orsak bakom. Det gäller för politikerna att lyfta problemen och sedan se lösningarna.

– Samtidigt ska man som ”vanlig” människa inte vara orolig. Även om det skjuts i ett område så är de som skjuts personer som skjuts av en anledning.

Inom en snar framtid kommer mittbacken dra igång ett projekt där han kommer att engagera de som är inblandade. Ett sätt att uppmärksamma problemen inifrån.

– Jag vet mycket om vad som händer och varför det händer. Det är sådan information som jag ska använda på rätt sätt.

Att han vet vad som händer och vilka många är har sannolikt med att personer från hans släkt utgör huvuddelen av ett av de kriminella nätverk som finns i Göteborg. Ett nätverk med stort inflytande i Hammarkullen och Hjällbo. Ett nätverk som orsakar och orsakat många problem i nordöstra Göteborg. Det är väl bra om Mohammed Ali Khan kan använda den informationen på rätt sätt.

Samtidigt känns det ju lite osäkert om man verkligen kan lita på honom i dessa sammanhang. Nog för att han inte är brottsling, nog för att han personligen inte har nåt som helst ansvar för vad han släktingar gör. Men man funderar ju på om han ändå inte står lite för nära det som händer för att kunna vara en stabil klippa i kampen mot det.

Å andra sidan kan det kanske vara bara att en person med nära koppling till de unga människor som ingår i de nätverk som skjuter på varandra kan agera mot skjutandet och våldet. Kanske är de mer benägna att lyssna på honom än på någon helt utanförstående person.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements