All mat innehåller farliga ämnen

Nästan all mat i alla fall. Både ämnen som naturligt finns där och ämnen som inte finns där naturligt. Salt är farligt. Det finns en massa salt i en massa mat. Fett är farligt. En del mat innehåller massor med fett. En del fett är sannolikt farligare än annat fett. Alkohol är ett mycket starkt gift. Regelbundet och för stort intag är skadligt och farligt. Osv. En del mat innehåller också ämne som inte borde finnas där. Fet fisk från Östersjön innehåller miljögifter i sådan mängder att man inte ska äta för mycket.

KexchokladKexchoklad och smörgåsrån innehåller tydligen ett förbjudet ämne. I halter som är ofarliga, för det krävs 1000-tals gånger större doser för att ämnet ska vara farligt. Rött kött är inte hälsosamt att äta i större mängder. Färdigmat är farlig då den innehåller för mycket salt. Alkohol är definitivt skadligt i större mängder. Fet fisk kan vara farlig. Kexchoklad och smörgåsrån är det inte. Gifthalterna är helt enkelt för små.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements