Märkligt friande i våldtäktsmål

Protesterna är många mot den hovrättsdom som friade sex pojkar från våldtäkt på en 15-årig flicka. För den som läser tidningsartiklar och annan rapportering runt fallet så är det uppenbart att pojkarna borde dömts för våldtäkten. Det är möjligt att bilden skulle vara annorlunda efter en läsning av själva domen, men jag tror faktiskt inte det.

Att flickan var i lägenheten frivilligt etc är ju ingen anledning till att det inte handlade om våldtäkt. Flickan var rädd och i praktiken inlåst (även om rummet inte var låst hela tiden så spelar det i sammanhanget ingen roll), pojkarna hade tagit hennes mobil. Det är uppenbart att det handlar om våldtäkt kan man tycka. Flickan vill inte ha sex med alla pojkarna, det säger, det sa hon och det är uppenbart för varje vuxen bedömare, utan möjligen för domare och andra jurister. Det enda skäl som möjligen skulle kunna innebära ett friande är att flickan inte egentligen kan peka ut pojkarna eftersom det var mörkt. Men det är ju egentligen inte heller nåt problem då pojkarna erkänt att det var där, hade sex med flickan och har pekat ut varandra.

Domen i målet med den 15-åriga flickan är en skandal helt enkelt.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements

2 Replies to “Märkligt friande i våldtäktsmål”

  1. Vill tipsa om ett blogginlägg av polisen Martin Marmgren.
    ”http://konstapelbastian.blogspot.se/2013/09/om-en-gruppvaldtakt-och-en-modig-men.html?spref=fb”

Kommentarer inaktiverade.