Polis åtalad – övervåld

Det är relativt vanligt att polisen använder mer våld än nöden kräver. Ännu vanligare att folk upplever att polisen använder mer våld än vad som behövs. Många poliser anmäls också. Ytterst få åtalas. Ännu färre döms. Men nu har en polis i Stockholm åtalats för misshandel eftersom kraftigt övervåld användes mot en man som skulle gripas. Övergreppet filmades av en privatperson. Polisen nekar till brott.

En orsak till dessa förhållanden är att polisers misstänkta brott i praktiken utreds av personer som är arbetskamrater med som som misstänks för brott. Sådana utredningar tenderar till att bli dåliga. Eller så blir det inga utredningar alls, utan poliskompisar hjälper till för att försöka dölja brottet. Polisers brott bör istället utredas av en separat myndighet.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements