Turism i Göteborg – Spar Hotel

Göteborg är ett stort turistmål. Liseberg är en stor anledning till det. Men även Svenska Mässan och andra saker har betydelse. För att turister ska kunna besöka en stad krävs naturligtvis också övernattningsmöjligheter i form av hotell och vandrarhem. På den fronten kan man nog säga att Göteborg domineras av ganska lyxiga (och dyra) hotell som ingår i stora hotellkedjor.

Den typen av hotell man ofta hittar i Paris och andra europeiska städer, små billiga hotell i gamla hus i centrala delar av staden är däremot sällsynt. Billiga hotell finns förstås, exempelvis de två hotell som tillhör Spar Hotel, ett på Gårda och ett i Majorna. Men de är av en liten annan typ än de som man stöter på nere i Europa. De ligger i moderna byggnader och är lite fräschare och snyggare, men ligger kanske inte riktigt lika centralt som lite billigare hotell i andra städer kan göra.

Spar Hotel ägs inte av en stor internationell eller norskägd hotellkedja utan av en familj som också äger ett lokalt byggbolag, Bygg-Göta (moderbolaget heter egentligen Bygg-Göta Göteborg AB). Familjen Pehrsson. Både far, John Bertil Pehrsson och en son, John Lennart Pehrsson, sitter i styrelsen för Spar Hotel AB såväl som i styrelsen för Bygg-Göta där ytterligare två familjemedlemmar dessutom kan återfinnas. familjen har utöver dessa två bolag en lång rad intressen i olika fastighets- och fastighetsförvaltningsbolag i Göteborg, exempelvis Byggnads AB Westnia och Gjutegården Förvaltning AB.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements