Moderaten Douglas gillar skatter

Gustaf Douglas från den moderata partistyrelsen är också överhuvud i en av Sveriges 15 stora finansfamiljer. Via sitt investmentbolag Latour kontrollerar familjen bland annat företag som Assa-Abloy, Securitas och Sweco. Dessutom är familjen en av Sveriges större privata markägare. Utöver det så gillar Gustaf Douglas att betala skatt och tycker riskkapitalbolagen gnäller:

 Douglas säger att han personligen betalar runt 60-70 miljoner kronor i året i skatt. Men att han inte tycker att det är något störe problem.

– Jag har råd att betala det. Det inkräktar inte på några som helst friheter för mig och jag tycker att man ska betala skatt.

Däremot gillar han inte riskkapitalbolagens komplicerade skatteupplägg för att undvika att betala sin del av kakan.

– Jag tycker att de här klagomålen från riskkapitalbranschen är fullständigt absurda. Varför ska man inte betala normal bolagsskatt? Det är klart att man ska. Det finns ett regelverk och man ska hålla sig till det. Fan tar igen sitt lån och smarta upplägg slår tillbaka, säger han till di.se.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements