Polisens facebooksida snarast typisk för poliser

Jag har sen Göteborgskravallerna 2001 haft mycket kontakt med poliser. Min uppfattning är att det bland poliser finns en betydligt större andel otrevliga och jobbiga människor än i befolkningen som helhet. Om detta beror på snedrekrytering, att man blir cynisk på grund av arbetet eller nåt annat är väl inte direkt känt. Min uppfattning är dock att det beror på flera faktorer. Snedrekrytering, taskig intern skolning, utmattning och cynism på grund av det socialt hårda jobbet osv.

De poliser jag har mycket att göra med måste dock betraktas som lika trevliga som folk i allmänhet, men bland de polisstudenter jag möter när jag föreläser varje termin på polisutbildningen finns det onekligen en och annan som uppvisar tecken på att var skitstövlar. Förhoppningsvis blir de inte godkända på polisutbildningen. De flesta poliser är självklart trevliga och normala. Men den minoritet som inte är det märks tydligt. Både i det offentliga och på andra ställen, som exempelvis på facebook.

Med tanke på min erfarenhet av poliser förvånar det mig att de kändisar och experter som poliserna pratat skit om på facebook verkar förvånade. Det är ju uppenbart för alla som vet nåt om polisen att antalet puckon är högt bland poliser. Detta sagt även om de flest poliser i likhet med de flesta människor är rätt okej.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements
  • Gerd_P

    Den blev snedvriden, den här sajten som dom skulle ha för att diskutera sina arbetsförhållanden.

    Förbittrade och fradgasprutande spottar dom ut sina personangrepp över alla möjliga människor åt alla håll och kanter. Bara personangrepp -inga analyser, inga försök att komma framåt i utvecklingen. Stackars batongmänniskor, så missnöjda och så oförmögna att göra nåt vettigt åt sina problem.

    Och stackars oss som råkar ut för dom.

  • Pingback: Polisförbundet skadar polisens anseende | Svensson()