Norden bäst för kvinnor

De nordiska länderna är världens mest jämställda länder enligt en undersökning om jämställdhet gjord av World Economic Forum (WEF). På plats 1-4 återfinns Island, Finland, Norge och Sverige. Inte helt oväntat kanske.

Mellanöstern och Nordafrika dominerar botten på listan och de fyra värsta länderna för kvinnor är enligt WEF, Jemen, Pakistan, Tchad och Syrien. Det enda som förvånar på den listan är Syrien. Nog borde väl en modernare diktatur som Syrien vara bättre än Saudiarabien och andra mer traditionella diktaturer. Men uppenbarligen inte. Enligt WEF i alla fall.

Detta betyder naturligtvis inte att de nordiska länderna är helt jämställda. Exempelvis finns det ju en del problem inom rättsväsendet med domar och inställning i samband med sexuella övergrepp och liknande.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements