Att samla in pengar till oppositionen i Syrien en självklarhet

Oppositionen i Syrien behöver mediciner, mat, vapen och annat. En del behöver smugglas in, annat kan köpas på plats. För att oppositionsgrupper ska kunna köpa det som de behöver så måste de ha pengar. Sådana kan samlas in. Vi i Socialistiska Partiet är engagerad i sådan verksamhet. De pengar vi samlar in går till sekulära organisationer och humanitära ändamål. SP gjorde likadant när det var revolt i Polen mot kommuniststyret. Då deltog vi även i fysisk smuggling av pengar och utrustning. Medlemmar blev fängslade för det. Det är självklart att vi nu också hjälper de som bekämpar en diktatur, denna gång i Syrien.

En före detta svensk imam samlar tydligen in pengar till oppositionsgrupper i Syrien, sannolikt inte till samma grupper som får pengar av SP. Det han gör är moraliskt riktigt och rimligt. Även om det nu hade varit så att han deltagit i vapensmuggling, vilket han sannolikt inte gör, hade det också varit ett rimligt agerande. Finansierar den organisation mannen arbetar för också vapensmuggling är även det ett bra och rimligt agerande.

Att skriva om det som om det var ett stort avslöjande är däremot fel ur flera synpunkter. Insamlingsverksamhet sker ungefär lika öppet som SP:s verksamhet och är känd av underrättelsetjänster i hela världen. Det finns ingen anledning att hänga ut den före detta imamen och riskera den viktiga verksamhet han ägnar sig åt? Vill media försöka tvinga fram ett ingripande mot honom, vill de att Assads mördare ska döda honom? Jag skulle vilja säga att Ekots så kallade avslöjande är oansvarigt och dumt. Oppositionen i Syrien behöver allt internationellt stöd den kan få.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Advertisements

One Reply to “Att samla in pengar till oppositionen i Syrien en självklarhet”

Kommentarer inaktiverade.