Skönt att OS inte sänds i SVT

När det är jättelika idrottsevenemang på TV så är normaltillståndet att det inte finns nåt att titta på. Inget annat än OS att titta på alltså. Det finns vissa tävlingar i OS (såväl vinter-OS som sommar-OS) som kan vara kul att följa, men det mesta är skittråkigt och ointressant. Att det tar upp hela programtablån i SVT på det sätt det brukat göra är alltså egentligen mest skit.

Därför gläder det mig att nästa vinter-OS inte ska sändas i SVT. Utan via nån Viasat-kanal. Det kanske kommer att betyda att det även under OS kommer att finnas TV-program att  titta på (det finns ju inte ens på normaldagar speciellt många heller). Riktigt skönt kan man kanske säga att det i själva verket är när OS inte sänds i SVT.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Advertisements

9 Replies to “Skönt att OS inte sänds i SVT”

 1. För en 10-15 år sen hade jag blivit kränkt av ditt ”hånande” Men sen kanaler som stympar program tog över sprortsändningar har jag tittat mindre och mindre på sport. Ishockey brukade vara en favorit, men jag har lärt mig att: oj, man kan leva utan sporttittande också 🙂

  1. Det är väl skönt att man blir äldre och lär sig acceptera att vi inte alla är lika.

   Jag tycker om att se på löpning, längdskidåkning och simning. Men nästan ingen annan sport. Jag förstår dock att folk gillar sport, men tycker inte det gör nåt att det sänds i specialkanaler eller kanaler som inte alla har.

 2. Det är väl rimligt att OS inte går på frikanalerna. Varför skall pensionärer som bara betalar tv-avgift kunna se på elitidrott.

 3. Det är inte ofta jag håller med dig och dina åsikter. Ingen regel utan undantag, idag är en sådan.

 4. Kan bara hålla med, bara skit på TVn under OS. En av orsakerna jag inte betalar tv-licens och kastade ut TVn.
  Radiotjänst kan suga min…

 5. För en gångs skull håller jag med; sporten bör hållas kort och effektiv i tv-rutan, så att den inte stör programutbudet i sin helhet. Det är faktiskt bara SvT som har ett helhetligt programutbud, det bör förbli så även under olika globala evenemang. Sen är det kanske en principiell fråga; är sport offentliga tillställningar som alla har rätt till, eller är det privata tillställningar som försäljs? De är privata, de syftar till försäljning, och bör bära sina egna kostnader. Intressenternas nuvarande tolkning är att de är offentliga så fort det gäller kostnader, men privata när det gäller intäkter. Den hållningen bör avslöjas; antingen tillfaller både vinst och kostnad det offentliga, eller så är bägge privata.

Kommentarer inaktiverade.