Nordmaling: Oacceptabelt våldsdåd mot politiker

I onsdags denna vecka söktes en socialdemokratisk politiker, Liza Jonsson, i Nordmaling upp i sitt hem. Den som sökte upp politikern var en person som var ute efter att göra politikern illa. Politikern misshandlades. Bakom misshandeln kan ligga ett missnöje med ett beslut om skolnedläggningar. Den misshandlade politikern är ansvarig för just skolfrågor. Politikern ifråga har inte för avsikt att låts sig skrämmas bort från sina politiska uppdrag. En moderat politiker i kommunen har dock lämnat sina uppdrag med anledning av det inträffade.

Det hela är naturligtvis helt oacceptabelt. Oavsett politisk färg ska det vara möjligt att vara politiskt aktiv utan att bli misshandlad eller trakasserad på grund av politiska beslut eller politisk åsikt.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Advertisements