Oacceptabla bombdåd mot sverigedemokrater

I Uddevalla och i norra Bohuslän har två SD-medlemmar utsatts för olika former av attentat. SD-medlemmen i Uddevalla utsattes för ett bombattentat och för skadegörelse. SD-politikern i norra Bohuslän fått sin bil och sin dörr på bostaden nerkladdade:

SD-politikern i norra Bohuslän fick sina två bilar nerkladdade med färg och även sin dörr. I brevlådan lämnades ett budskap.
Var det ett hot?
– Vi vill kalla det för budskap.
Under natten till tisdagen drabbades en SD-medlem i Uddevalla av flera brott. Mannen är inte förtroendevald men är politisk aktiv.
Bland annat detonerade en sprängladdning på hans bil vilket medförde glas- och plåtskador. Ingen människa kom till skada.
Mannen fick också budskap målade på sitt hus och bil. Bilarna och andra föremål är beslagtagna för teknisk undersökning.
Dessutom detonerade en mindre sprängladdning på en bil i södra Dalsland som polisen tror har en koppling med händelserna i Bohuslän. Den person som blev utsatt där är dock inte medlem i något parti.

Den här typen av odemokratiska våldsmetoder motverkar sitt syfte. Istället för att skapa avsky för eller avståndstagande från Sverigedemokraterna (SD) så blir resultatet snarare sympati för de som utsatts för helt obefogade våldsdåd. Jag har full förståelse om någon försvarar sig med våld mot våldsdyrkande och våldsamma nazister.

Sverigedemokraterna är visserligen ett rasistiskt och antidemokratiskt parti, men är inte våldsamma och inte våldsdyrkande. Det finns ingen som helst anledning att använda våld mot dem. Dessutom är det ju mycket ineffektivt och totalt odemokratiskt. Vi som ogillar SD ska inte och bör inte hemfalla till Breivik-metoder. För våldsdåden i Uddevalla och södra Dalsland har jag ingen som helst förståelse.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

PS. Kanske inte helt lyckat i Stockholm heller, även om en tårtattack väl inte är nåt större problem. Inget att orda om även om jag inte skulle förespråka det. Fast Åkesson fick packa ihop ändå. Så inte helt misslyckat heller.

Advertisements