Porrshow på Stordalens lyxhotell

Porrklubben Chat Noir intog förra helgen lyxhotellet Clarion Hotel Post i Göteborg. I alla fall en del av av hotellet då en strippshow från porrklubben uppträdde på klubben Port du Soleil på Clarion Hotel Post. Porrklubbar, strippklubbar och liknande verksamheter beviljas inte alkohoholtillstånd i Göteborg. Att Clarion Hotel Post nu haft porrshow kan innebära ett hot mot deras alkoholtillstånd. Allvarligast är dock den syn på jämställdhet som hotellets ledning visat genom att ge tillstånd till strippshowen:

– För det första så tar Posthotellet inte alkoholtillståndet på allvar, men vi som juriststudenter ifrågasätter också företagets kvinnosyn. Jag tycker det är väldigt ledsamt. Ett så stort företag bör ta ett större samhällsansvar, säger Johanna Persson.

Hon fick nys om historien efter att en bekant, som tyckte det hela var upprörande, länkat bilder från tillställningen och är förvånad över att evenemanget ens har ägt rum.

– För ett så respekterat hotell, som ju Posthotellet är, så tycker jag att det är väldigt dåligt att tillåta sådan verksamhet i sina lokaler.

Bilder på lättklädda kvinnor från tillställningen fanns tidigare på Clarion Hotel Posts Facebook-sida, men även de har nu tagits bort.

Det är välkänt att Göteborg har fler porrklubbar än någon annan stad i Sverige. men ingen trodde väl att Clarion Hotel Post skulle sälla sig till den skaran. De flesta porrklubbarna ligger på Andra Långgatan, men Chat Noir ligger på andra sidan Haga, på Bellmansgatan i Vasastan. Frågan är varför Clarion Hotel Post vill locka med sådan verksamhet på de klubbar de upplåter sina lokaler till. Det verkar ju inte riktigt vara hotellets målgrupp eller inriktning. Kommunalt och regionalt ägda och finansierade Brewhouse tycks också ha satsats på porrklubbsverksamhet. Kanske än mer förvånande med tanke på kommunens policy i alkoholfrågor.

Petter StordalenPosthotellet ingår i den norska hotellkedjan Choice Hotels & Resort AS och har nästan 250 anställda. hela kedjan är en av Skandinaviens största hotellkedjor med totalt 10 000 anställda och 170 hotell. I Göteborg äger kedjan 6 hotell i olika prisklasser och dessutom finns ett av koncernens hotell i Stenungsund, Stenungsbaden, och ett annat på Landvetters flygplats. Hela hotellkedjan ägs av Petter Stordalen genom holdingbolaget Home Invest AS som i praktiken därmed är moderbolag i hela koncernen.

Det känns inte som om porr och strippverksamhet är något Stordalen vill ha på sina hotell. Men vem vet. Kanske är det en missbedömning. Fast å andra sidan är det ju inte han, inte ens en anställd i hans hotellkoncern som ordnat strippklubbarna på Clarion Hotel Post, utan en inhyrd klubbfixare. Fast hotellchefen måste väl ändå anses ha ett visst ansvar för vilka man hyr ut till. Så indirekt har nog Stordalen med det hela att göra ändå.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements