Kristallnatten Göteborg: Framgångsrikt och värdigt fackeltåg

9novemberDet fackeltåg som ordnades i Göteborg till minne av Kristallnattens offer för 75 år sen samlade ungefär 300 personer, något mer än förväntat. Tåget avslutades med en kort möte till för att minnas offren för novemberpogromen i Tyskland den 9 november och för att uppmärksamma och ta upp de problem som finns i dagens Sverige med rasism och diskriminering. Mötet ägde rum på Bastionsplatsen, invid minnesmärket för förintelsens offer. Efter mötets korta och bra tal var det ett fortsatt arrangemang i synagogan. Synagogan blev fullsatt. Mer folk än för det mesta.

kristall1

Intressant?
Media: SVD, DN,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements

One Reply to “Kristallnatten Göteborg: Framgångsrikt och värdigt fackeltåg”

Kommentarer inaktiverade.