10 häktade i stor ekobrottshärva – bland annat en tidigare politiker

Den 12 november slog polisen i Södertälje till mot ett antal personer misstänkta för ekonomisk brottslighet i ett eller flera hemtjänstföretag. Det är inte först gången fusk inom service- och hemtjänstföretag avslöjas och föranleder anhållanden och häktningar i Södertälje.

Även i november 2012 genomfördes en stor razzia i Södertälje. Den gången mot olika assistansföretag. Då som nu är polisinsatserna en del av polisen stora satsning mot organiserad brottslighet i Södertälje.

De företag och personer som var och är inblandade i den mycket omfattande härvan med assistansbolag har en koppling till Södertäljenätverket. Något som är vanligt vid omfattande brottslighet i Södertälje. Det gäller också årets tillslag mot hemtjänstföretag.

I samband med hemtjänsthärvan har 10 personer, varav 8 kvinnor, häktats efter att ha suttit anhållna sen polisrazzian den 12 november. En av de häktade i hemstjänsthärvan är Silva Gündüz. Hon tillhör familjen Ataseven, en familj som har samband med Södertäljenätverket i likhet med familjen Melkemichel. De två familjerna är också nära släkt med varandra. Hon har tidigare varit politiker för vänsterpartiet, men är numera tillsammans med fadern Isa Ataseven och olika barn verksam i en vårdkoncern, Jome Omvårdnad AB. Gündüz är vad jag förstår en välkänd person i Södertälje, som politiker och företagare.  Flera av familjen Atasevens medlemmar har varit politiker för moderaterna i Södertälje och Metin Ataseven sitter i riksdagen för moderaterna.

Jome Omvårdnad AB är det bolag som främst berörs av brottsligheten i den nu pågående hemtjänsthärvan. Det är Södertäljes största privata hemtjänstföretag.

Hel härvan är också ett bevis för att privatisering och upphandling av offentliga välfärdstjänster gynnar och underblåser organiserad brottslighet.

Läs mer:

Moderaterna och den organiserade brottsligheten i Södertälje
Södertäljenätverket inblandat i brottshärva i assistansbolag
Stor razzia mot Södertäljenätverket
Södertäljenätverket rullas upp
Lyckad polisinsats mot organiserad brottslighet
Är syrianer/assyrier mer kriminella än andra?
Hur fri står Metin Ataseven?
Södertäljenätverket – ett mycket brottsaktivt kriminellt nätverk
Syrianska FC och Södertäljenätverket
Polisen tar itu med Södertäljenätverket, eller?
Sarnecki: problematiskt i Södertälje
Gangstergängen i Södertälje
Södertäljenätverket – Södertäljes eget maffiagäng

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements

2 Replies to “10 häktade i stor ekobrottshärva – bland annat en tidigare politiker”

Kommentarer inaktiverade.