Nya läggmatcher och ny spelskandal i Göteborg

Tidigare har det rapporterats om att nio spelare i Gunnilse IS sannolikt kommer att stängas av från fotbollsspel under kortare eller längre tid. De är också föremål för en polisutredning.

Nu har ett antal matcher som Lärje/Angered spelat anmälts för misstänkt spelfusk. Lärje/Angered spelar i division 2 och ledningen i klubben misstänker två uppgjorda matcher. Lärje/Angered har sin hemmaplan på Bläsebovallen i Hjällbo. En match mot Lindome i juni och en mot Eskilsminne i oktober:

Styrelsen för division II-klubben Lärje/Angereds IF har anmält misstänkt matchfixning till Svenska fotbollförbundet.

– Det handlar om två matcher, säger Roger Martinssons, ordförande.

[…]

Enligt Roger Martinssons handlar det om två bortamatcher:

* Mot Lindome den 26 juni då Lärje-Angered vann med 3-1.

* Mot Eskilsminne den 5 oktober då Lärje/Angered förlorade med 4-1.

Efter matchen mot Eskilsminne tog ryktena om läggmatch fart igen. Den här gången med ökad kraft.

[…]

– Men ryktena om läggmatch fortsatte – inte minst efter nyheten om att ett stort antal spelare i vår systerklubb Gunnilse riskerar avstängning efter en läggmatch, säger han.

Lärje/Angered är verksamma i samma del av Göteborg som Gunnilse IS och säger själva att de är en systerklubb till Gunnilse IS. Vid de två aktuella matcherna förekom spel hos flera olika spelbolag. Om det i dessa fall handlar om uppgjorda matcher eller inte är dock inte klarlagt på det sätt som Fotbollsförbundet menar att det är i samband med Gunnilses match mot Kärra som lett till hotet om avstängningen av en lång rad Gunnilse-spelare. Hur det blir i Lärje/Angered med eventuella avstängningar och polisutredningar är det dock i nuläget lite för tidigt att sia om.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements