Miljardärer på spel

En del svenska spelutvecklare är på väg att bli mycket rika. En del av dem väljer att betala skatt. Andra gör det inte. En tillhör de som betalade mest skatt i Sverige förra året. Markus ”Notch” Persson. Utvecklar av spelet Minecraft och en av delägarna i Mojang. Hans eget företag Notch Development får licenspengar för varje sålt Minecraft-spel. Det betyder att Markus Persson tjänar mer än de andra delägarna i bolaget.

Minecraft
Minecraft

Delägarna i ett av de största företagen, bolaget bakom King och spelet Candy Crush, har valt att inte bidra till den gemensamma välfärden genom att låt bolagets moderbolag finnas i länder där de kan undvika skatt.

Candy Crush
Candy Crush

Intressant?
Mer: IDG1234SVD12345,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements