Integration inifrån

Frysboxen i sovrummetBoktips
Leili Falsafi
Frysboxen i sovrummet
Optimal förlag

Integration inifrån

Leili Falsafi har skrivit en initierad bok om hur man/kvinna kan uppleva det att bli (eller försöka bli) integrerad i det svenska samhället: ”Frysboxen i sovrummet – Eller integrationsfällan som slog igen”. Det ställs hårdare krav på nysvenskar än på gamsvenskar när det gäller att bli accepterad – en viktig slutsats Leili dragit. Och som hon är rejält trött på.

Men jag stör mig på att hon raljerar med svensk kultur – den är varken bättre eller sämre än annan kultur. Och att bli accepterad som enbart individ/medborgare är osannolikt. Alla grupper, samhällen och kulturer kräver anpassning till majoriteten. Det är på gott och ont en del av människans sociala natur.

Hans Norebrink

Läs mer: HD, Sydsvenskan, LM, NM,

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Köp boken hos Bokus

Köp boken hos Adlibris 

Advertisements