Sveriges största skattesmitare

Veckans Affärer har listat Sveriges största skattesmitare, eller rättare sagt, de som har störst skatteskuld idag. De som har fått sin skuld avskriven finns inte med på listan som består av följande tio personer:

  1. Milton, Berth Helmer, ?, 933
  2. Abdel-Salam, Ahmed Youssef, Malmö, 479
  3. Dezinov, Vladimir, Märsta, 471
  4. Johansson, Vilgot Amandus, Skärhamn ,365
  5. Öberg, Henry Karl-Erik, Linköping, 357
  6. Henriksson, Lars Åke, Linköping, 348
  7. Pettersson, Lars, ?, 320
  8. Stendahl, Rolf Johan Hjalmar, Alunda, 281
  9. Jörnberger, Håkan Arne, Norrköping, 238
  10. Siwertz, Hans Ove, Björklinge, 208

En del välkända skattesmitare hamnar utanför topplistan. Det gäller bland annat Thomas Jisander som är skyldig 128,6 miljoner. Han har suttit i fängelse för sin inblandning i Trustorhärvan. En av hans medbrottslingar i den affären var Joachim Posener som hållit sig undan i utlandet men som planerar att återkomma till Sverige inom kort.

Lars Gullstedt hamnar utanför listan med en skuld på 186 miljoner kronor. Finlandssvensken har dragit på sig den stora skulden bl.a. genom bygget av fastighetsparken GLG Center, idag InfraCity. Tidigare Erik Penser-chefen Henrik Stigell är skyldig 128,4 miljoner kronor medan fastighetsspekulanten Hans Thulin är skyldig 114 miljoner kronor.

Ettan på listan, porrkungen Berth Milton får sin skuld avskriven om två år. Då preskriberas skatteskulden som uppstod under åren 1996-2000. Fyran på listan är den gamle tjörnredaren Vilgot Johansson. Han är skyldig staten pengar för felaktigt mottaget varvsstöd. Han är 81 år och kommer knappast att betala nånting.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements