Asocial responslöshet

Spelets reglerBoktips
Hans Andersson
Spelets regler
Boréa Bokförlag

Asocial responslöshet

Som ungkarl var jag en totalkatastrof på raggning. Så en sociologisk undersökning om ”Raggning och flirt på krogen” väcker förstås mitt intresse. Och alla ”fördomar” om en könsrollsuppdelad hierarkisk köttmarknad bekräftas.

Författaren vågar till och med redovisa att låtsade avvisanden (nej) förekommer som en del av det ojämställda parningsspelet (män stöter, kvinnor väntar och väljer).

Bokens slutsats stämmer väl med evolutionsbiologin. Män som sprider sina rikliga spermier/gener bland många unga-vackra-fertila kvinnor innan de satsar på familj.

Kvinnor med få ägg/gener som vill ha kärlek och hjälp med barnen (deras långsiktiga genetiska investering) av en självsäker, dominerande högstatusman.

Och som med ”asocial responslöshet” nobbar de blyga töntarna.  Vi är djur – både män och kvinnor.

Hans Norebrink

PS: Senare tillägg. Vi är djur, punkt. Men det mänskliga djuret är det som är mest flexibelt, mest påverkat av miljö och kultur och fria individuella beslut. Ingen slav under genetiska beteendetendenser. Inga könsroller skrivna i sten.

PSS: Denna bok riktar sig till de män som har svårt att attrahera kvinnor, och behöver lära sig raggningsknep. Snygga killar behöver inte denna bok, de får tjejer ändå. Även om de är blyga och inte kan ragga. Snygghet har med symmetri i ansikte och kropp att göra och signalerar troligen ”bra gener” till kvinnans omedvetna.

På samma sätt signalerar proportionerna 7 på midjan och 10 på höften lockande fertilitet hos kvinnan till männen. Denna timglasform attraherar män i alla kulturer. Med olika pappfigurer man visat upp har man undersökt detta, till och med långt in i Nya Guineas djungler. Ses som lika sexigt överallt.

Läs mer: EX, Forskning.se, AB, POByström, DN, TfR, LM,

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , ,

Köp boken hos Bokus

Köp boken hos Adlibris 

Advertisements