BRP Rederi

Del 2 av 5 i serien Fiskebäcksrederier

BRPBRP Rederi AB i Önnered i västra Göteborg grundades på ett sätt 1907, på ett annat sätt 1921 och på ett sätt 1996 när det nuvarande aktiebolaget bildades. Från början en fiskeriverksamhet med GG 213 Brage intill 1911 och därefter GG 476 Edith som ägdes till 1948. Grundare var Johan Peterson tillsammans med sina bröder.

1921 slutade företaget med fiske och gick över till transportverksamhet. Joel Peterson, son till Johan Peterson tog över verksamheten 1935. 1968 tog hans söner Jan Peterson och Lennart Peterson över. Den sistnämnde lämnade företaget 1994 och 2002 lämnade Jan Peterson över till sina 4 söner, Gunnar Peterson, Bertil Peterson, Magnus Peterson och Mattias Peterson.

Idag driver familjen fortfarande företaget som förvandlats till en mindre koncern där BRP Holding AB är moderbolag. Koncernen har strax över 30 anställda och omsatte 80 miljoner år 2012. De bokförda tillgångarna vid slutet av 2012 var 196 miloner SEK. I styrelsen för moderbolaget sitter Jan Petrson och tre söner, Mattias Peterson, Bertil Peterson och Gunnar Peterson. Företaget äger idag två tankfartyg.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Series Navigation<< Rederier i Önnered och FiskebäckFjordtank >>
Advertisements