Acceptera det mörka

Sluta grubbla, börja levaBoktips
Hayes & Smith
Sluta grubbla, börja leva
Natur & Kultur

Acceptera det mörka 

Leva här-nu, medveten närvaro (mindfulness) och kognitiv beteendeterapi ligger tiden. Denna övningsfyllda självhjälpsbok handlar dessutom om tredje generationens KBT; ACT-metoden (Acceptance and Commitment Therapy). Och ett radikalt huvudbudskap är acceptans och aktiv handling istället för kontroll och undvikande.

Vad nu det betyder? Tja, som jag förstår det att man inte ska kämpa mot sina problem utan acceptera dem i betydelsen att kunna se på dem utifrån. Om dina problem är de svarta schackpjäserna ska du inte vara de vita utan försöka förhålla dig lika distanserat som vore du själva schackbrädet. Inse att dina tankar inte är DU.

Hans Norebrink

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements