Ny rättegång i Marinafallet startar idag

Marina Johansson i Spekeröd utanför Stenungsund försvann 2010. Hon misstänkte ha blivit mördad men ingen kropp kunde hittas och inga tecken på mord hittades heller. Det senare beroende på slarv från polisens sida. Hennes exsambo åtalades för mord men frikändes två gånger i brist på bevis. Att kroppen var saknad var helt avgörande eftersom det enligt hovrätten som dömde andra gången inte gick att veta om hon var död eller inte.

Senare, 2012, hittades hennes kropp. Hon hade blivit skjuten. Konsekvensen av detta har blivit att fallet togs upp igen och idag startar den nya rättegången mot exsambon. Nu finns det en kropp som bevisar att kvinnan blivit mördad. Den misstänkte mannen förnekar brott. Det finns dock ingenting som konkret binder den idag 40-årige exsambon till själva mordet. Det hela kommer att bli ett indiciefall. Men sådana har större chans att leda till fällande dom om det faktiskt finns bevis på mord. Som det nu finns i Marinafallet.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements

One Reply to “Ny rättegång i Marinafallet startar idag”

  1. Jag är fullt övertygad om en fällande dom för Marinamannen.

    I sista förhöret, den 18 dec 2013 ( som finns i aktbilaga 96) konfronteras han med de återskapande sms som han raderat och förnekat att han fått och skickat.

    Han blir i detta förhör så arg att han försöker stänga av inspelningsapparaturen, kallar Berry Nejding snutdjävel och anklagar honom för att ha ljugit i alla tidigare förhör.

    Länkar till förundersökning, tidigare domar, resningsansökan, aktbilaga 96 mm finns på Hypsec: http://forum.hypsec.com/showthread.php?tid=7

Kommentarer inaktiverade.