Misstänkt skattefiffel i riskkapitalbolag

Inte heller vilket riskkapitalbolag som helst. Utan vårdskandalbolaget Caremas ägare Triton. Flera medarbetare i Triton misstänks ha tagit ut lön, men uppgett att det handlade om inkomster från aktieaffärer:

I ett omprövningsbeslut i december 2013 krävde Skatteverket att fyra anställda vid Triton skulle betala in sammanlagt 29 miljoner kronor i skatt och skattetillägg för åren 2007–2009.

Skatteverket anser att inkoms­terna bör beskattas som inkomst av tjänst, men de berörda personerna anser att det handlar om vins­ter från aktieaffärer. Skillnaden i skatte­sats är betydande. Inkomst av tjänst beskattas med cirka 57 procent, medan aktievinster beskattas med 30 procent.

I alla fall en av de berörda har överklagat Skatteverkets beslut. Med tanke på att det handlar om ett företag som tjänar pengar på att stoppa skattepengar i den egna fickorna är bara misstanken om skattefiffel en allvarlig fråga. Varför ska våra skattepengar hamna i fickorna på folk som inte vill betala skatt?

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements

One Reply to “Misstänkt skattefiffel i riskkapitalbolag”

Kommentarer inaktiverade.