Säpo-agenter sura för att de blev utslängda från krog

En krog är en privatägd inrättning. Det betyder att den som äger krogen faktiskt får lova att bestämma vilka som får vistas på krogen så länge de åtgärder ägaren tar till står i överensstämmelse med svensk lag. Av det följer att det går att utestänga personer med vissa politiska åsikter. Det går definitivt att slänga ut personer som uppför sig illa, är för berusade eller för påtända. Däremot kan en krogägare inte slänga ut en person på grund av att den är svart, muslim, jude eller invandrare. Det är olaga diskriminering.

Följaktligen kan det sannolikt inte vara ett brott att slänga ut sverigedemokraten Kent Ekeroth från en restaurang för att han varit otrevlig mot en kvinna. Vilket ju är vad krogägaren säger. Det kan inte ens vara olagligt att slänga ut honom för att han är rasist och sverigedemokrat. Ekeroth hade dock livvaktsskydd från Säpo med sig. De var också tvungna att lämna krogen när Ekeroth fick lämna. Annars hade det ju varit svårt för dem att fortsätta skydda honom. Säpo-gubbarna blev sura för det och anmälde krogen för olaga diskriminering. En anmälan som sannolikt inte kommer att leda till nåt. Eftersom det hela knappast är ett brott att slänga ut Ekeroth för att han var otrevlig.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements

5 Replies to “Säpo-agenter sura för att de blev utslängda från krog”

  1. Så är det enligt svensk lag. Men du kanske undrar vad jag tycker? Jag tycker att en ägare till en restaurang har rätt att välja vilka den vill ha som gäster och har rätten att avvisa vem som helst så länge det inte är ett brott mot lagstiftningen. Exempelvis har det nästan alltid funnits restauranger som ställer vissa krav på klädsel. Har du inte rätt klädsel kommer du inte in. Det finns också VIP-gäster och mycket annat. Det finns alltså många sätt som krogägare väljer ut sin gäster på.

   1. Jag tog faktiskt för givet att diskriminering av människor pga av deras politiska åsikter var olagligt, men det är möjligt att så inte är fallet. I så fall ser jag det som väldigt allvarligt att det får gå till så i en stat som ska föreställa att vara en demokrati – varför ska det göras skillnad på detta och t ex trosuppfattning? Är det rätt att jag exempelvis inte ska få jobb endast på grund av min politiska läggning (som inte är SD, kan jag ju tillägga)? Jag finner detta inte så lite skrämmande.

    Sedan är det fullt möjligt att det i just det här fallet var rätt av krogägaren att avvisa Ekeroth, förutsatt att han uppträdde otrevligt mot en av de andra gästerna.

    1. Det måste vara upp till varje krogägare att avgöra vem som får komma in på dennes ställe. Det är ingen grundläggande demokratisk eller mänsklig rättighet att få vara exakt var som helst, att få utöva sin religion var som helst, att få säga vad som helst eller skriva vad som helst. Det finns regler och lagar som ska följas. Om jag har en restaurant och inte vill få ha kriminella eller rasister som gäster måste det vara okej.

 1. Det är ju uppenbart att Leif G. W. Perssons karrikatyrer av SÄPO ligger mycket nära sanningen!

Kommentarer inaktiverade.