Stort tillslag mot grov organiserad ekonomisk brottslighet i Uddevallatrakten

Under dygnet som gått har Ekobrottsmyndigheten, tillsammans med Internationella Åklagarkammaren och Polismyndigheten i Västra Götaland, genomfört ett omfattande tillslag mot ett flertal personer och platser i Uddevallatrakten. Tillslaget skedde inom ramen för den så kallade GOB-satsningen, vilken är regeringens nationella satsning mot den grova organiserade brottsligheten.

Insatsen leddes av Ekobrottsmyndigheten tillsammans med Polismyndigheten i Västra Götaland och genomfördes av cirka 100 poliser. Tre män i åldrarna 47, 24 samt 19 år, som varit anhållna i sin frånvaro, har under dygnet gripits i Uddevalla och Trollhättan. Parallellt med dessa gripanden skedde ett stort antal husrannsakningar i olika förråd och lagerlokaler i Uddevalla med omnejd. Detta för att eftersöka och säkra byggmaterial och entreprenadmaskiner, till ett sammanlagt värde på närmare 6 miljoner kronor. Brottsmisstankarna avser grova bedrägerier, grova oredligheter och grova bokföringsbrott, brott som kan ge fängelsestraff upp till sex år. Fler gripanden är att vänta inom ramen för denna insats.

– Det är viktigt att agera mot den grova organiserade ekonomiska brottsligheten. I det här ärendet ser vi att många företag har drabbats genom stora kreditförluster. Vi ser också att konkurrensförhållanden, speciellt inom byggbranschen, har satts ur spel, säger Per Håkan Larsson, kammaråklagare vid Ekobrottsmyndigheten.

Det fortsatta utredningsarbetet är omfattande och kommer att ske i samverkan mellan Ekobrottsmyndigheten, Internationella åklagarkammaren och de övriga brottsbekämpande myndigheterna.

Svensson/Ekobrottsmyndigheten

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements