Radions högervridning

Personer stängs av från radion. Från den statliga gemensamma radion. I alla fall två är kända vid det här laget. Det finns säkert fler. Det handlar inte om personer som sysslar med nyhetsförmedling, utan det handlar om personer som gör alla möjliga typer av program. Anledningen till att de stängs av är ofta att de har starka åsikter om och mot rasism. Eller så är det personer som radions ledning tror har vänsteråsikter. Stängs de inte av så måste de göra märkliga pudlar och be om ursäkt helt utan anledning.

Personer med rasistiska åsikter som exempelvis sverigedemokratiska riksdagsmän och politiker får däremot vara med i radion. Detta trots att de sprider och har uppfattningar som är i strid med ett demokratiskt samhällsskick. Antirasister och vänstermänniskor som försvarar demokratin mot rasister stängs däremot av.

Sveriges Radio och dess ledning har uppenbarligen tagit ställning. För rasism. Men inte för mänskliga rättigheter. Vilket de ska.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements

One Reply to “Radions högervridning”

  1. När Per Gudmundson 2004 arbetade som redaktör på samhällsredaktionen på SVT24 och samtidigt drev en högerextrem blogg, så tvingades han sluta med bloggandet. Det fick då Tobias Billström (M) att fråga Kulturminister Leif Pagrotsky (S): ”Är kulturministern av den uppfattningen att yttrandefriheten inte omfattar anställda i public service-företag?”

    Undrar bara varför inte Tobias Billström (M) fråga Kulturminister Adelsohn Liljeroth samma sak idag?

    PS Soran Ismail arbetade dessutom på ett underhållningsprogram

Kommentarer inaktiverade.