Wallenbergare lämnar storföretagsstyrelser

Jacob Wallenberg

Jacob Wallenberg

Jacob Wallenberg sitter i Coca Colas styrelse sen 2007. Den kommer han att lämna vid nästa bolagsstämma. Nån egentlig anledning finns väl kanske inte. Han roteras ut helt enkelt. Det hela kommenteras av Coca Colas VD och ordförande på följande sätt:

”Vi tackar Jacob för sina år i styrelsen. Vi har gynnats av hans rådgivning, internationella bakgrund och globala perspektiv och är också djupt tacksamma för den tid och det engagemang han har gett vårt företag”

Marcus Wallenberg

Marcus Wallenberg

Samtidigt kommer kusinen Marcus Wallenberg att lämna styrelsen i Electrolux. Anledningen till detta är enkel. EU-lagstiftning. Personer som sitter i bankers och finansbolags styrelser får bara ha ett begränsat antal styrelseuppdrag. Marcus Wallenberg som sitter i SEB:s styrelse har för många och måste lämna några. Ny Wallanbergrepresentant i styrelsen för Electrolux blir troligen Petra Hedengren från Investor. Hon är i alla fall föreslagen. Investor kontrollerar 29,9% av rösterna i Electrolux. Ingen annan aktieägare är ens i närheten av det. Det lär inte bli några problem för henne att bli vald.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements