Två män skjutna på Backaplan

Igår sköts två män ner på Backaplan i närheten av Blomsterlandet och Biltema. Händelsen rubriceras som mordförsök. Männen är födda 1990 och 1991 och de är enligt Sahlgrenska sjukhuset allvarligt skadade. Enligt polisen och GP ska ytterligare en person ha skadats vid skottlossningen. Det är oklart om denna person uppsökt sjukvård eller om det överhuvudtaget finns en tredje skadad person. Tre män har gripits för att höras om skottlossningen.

Det är väl sannolikt att det hela handlar om en uppgörelse mellan olika kriminella konstellationer. Kanske en del av det gangsterkrig som medfört flera dödade i bland annat Biskopsgården.

Samtidigt pågår det också ett krig mellan olika gangstergrupperingar i Bergsjön. Mellan ett nätverk som funnits länge i stadsdelen där två personer som kallas Aha och Taha tillhör de ledande. Flera mord och mordförsök förekommer också i detta gangsterkrig. Bland annat misstänks en försvunnen 28-åring ha blivit mördad. 28-åringen ska tillhöra det äldre gänget. En 22-åring har gripits som misstänkt för mord på 28-åringen. Han var också inblandad i en brutal misshandel av en yngre bror till Aha och Taha i november förra året. 10 personer greps i samband med misshandeln. Tre av dem har sedan dess blivit beskjutna och skadats. En fjärde sitter nu häktad som misstänkt för mord.

I samband med ett dubbelmord i Bergsjön för tre år sen har en 18-åring omhäktats som misstänkt för mord. Det mordet har sannolikt inget med de pågående gangsterkrigen att göra utan har förmodligen helt andra kopplingar. I ett annat mordfall i Bergsjön där den mördade tillhörde Naserligan så har två män tillhörande Original Gangsters åtalats.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements

One Reply to “Två män skjutna på Backaplan”

Kommentarer inaktiverade.