Flera gripna i samband med gangsteruppgörelser

En rad skottlossningar har ägt rum i Göteborg de senaste veckorna. Det handlar om gänguppgörelser som främst berör gäng med koppling till Bergsjön och Tynnered. I Bergsjön pågår en konflikt mellan ett äldre kriminellt nätverk med några bröder i spetsen och ett nyare nätverk vars medlemmar i snitt är lite yngre. Två äldre bröder som går under namnen Aha och Taha samt deras lillebror.

En av de äldre bröderna, 28 år gammal, har nu häktats som misstänkt för mordförsök efter att förra veckan ha skjutit en 24-åring ur det konkurrerande nätverket. Mordförsöket som ägde rum på Rymdtorget ska enligt polisens misstankar ha utförts tillsammans med en 26-åring som ingår i det så kallade Backagänget. En ur det yngre nätverket är häktad för mord på en 28-åring ur det äldre nätverket som är försvunnen sen i höstas.

Samtidigt greps två misstänkta mycket snabbt efter skottlossningen och mordförsöken på Backaplan häromdan. Båda de misstänkta är hemmahörande i Tynnered. Sannolikt hänger detta ihop med en skjutning på Engelbrektsgatan i centrala Göteborg där en 24-årig man från Frölunda och med kopplingar till gängmedlemmar i Tynnered sköts i vaden.

Enligt flera uppgifter är äldre kriminella ur olika typer av nätverk i Göteborg missnöjda med de många skottlossningarna. Detta då det stör affärerna och innebär minskade inkomster.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements