Göteborg: Radikalt forum om fascism

Radikalt Forum

Lördag, 12. april 2014, 13:00 – 17:00 Hörsalen Dragonen Sprängkullsgatan 19

13.00 FILMVISNING: Fascism Inc.- hur ser relationen ut mellan fascismen och kapitalet?

Från producenterna av Debtocracy och Catastroika kommer denna nya dokumentär (världspremiär den 10 april) som fokuserar på hur relationen mellan fascism och den ekonomiska makten ser ut. Vi följer utvecklingen från Mussolini och Hitler fram till den nuvarande situationen i dagens Europa, i synnerhet i Grekland.
http://infowarproductions.com/fascism_inc/

15.00 MÖTE: EUROPA MELLAN KRIS OCH FASCISM – VAD STÅR PÅ SPEL?

Runt om i Europa är högerextremistiska och öppet fascistiska partier på stark frammarsch. De utövar nu både direkt politiskt inflytande i parlamenten och omvandlar den politiska spelplanen i högerextrem riktning.

Vad är grunden till dessa framgångar och hur ska vänstern bemöta högerextremismens skiftande uttryck i olika länder? Hur påverkar fascismens intåg i parlamenten det politiska landskapet? Vilket fascismbegrepp är relevant för att analysera dagens fascism? Finns det generella motstrategier eller är situationen unik i varje enskilt land? Samtalar om detta gör:

HENRIK ARNSTAD, författare till den omdiskuterade boken Älskade fascism, beskriver det övergripande sambandet mellan – och utvecklingen av – fascistiska organisationer i Europa idag.

THANASIS STAVRIDIS, grekisk antirasistisk och facklig aktivist bosatt i Sverige. Thanasis har nyligen återvänt från en tid i Grekland, där nazistiska Gyllene Gryning nu är tredje största parti i opinionsmätningar, och han kommer att ge en bild av hur partiet påverkar den politiska och samhälleliga vardagen i landet.

Arr: Internationella Socialister, Socialistiska Partiet, ABF, Ordfront

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements

3 Replies to “Göteborg: Radikalt forum om fascism”

  1. Hej!
    Låter jätteintressant!
    Vem får komma till Radikalt Forum? Kan man anmäla sitt intresse?

Kommentarer inaktiverade.