Oacceptabel vräkning av romer i Mölndal

Mölndals stad har beslutat att tvinga bort romer som bosatt sig i husvagnar, tält och kojor på en parkeringsplats. De ska vräkas på romernas nationaldag, om inte annat ett tydligt tecken på cynism och förakt för en redan utsatt folkgrupp. Det handlar om en liten grupp romer och det rimliga vore att Mölndal skaffade fram ett acceptabelt boende för dem istället för att bara kör bort dem. Så som Mölndals kommun gör nu är det bara en upprepning av den diskriminerande politik mot romer som beskrivs i regeringens vitbok om övergrepp på romer i Sverige under 1900-talet.

Per Delin från Mölndals stad säger att han tycker att romerna ska åka hem till Rumänien och den rumänska staten ska ta hand om dem. Detta säger han samtidigt som EU-minister Birgitta Ohlsson är upprörd över att Rumänien på alla sätt och vis vägrar behandla romer som människor. Inte ens om de får pengar från EU vill Rumänien behandla romer på ett humant och demokratiskt vis. Att i det läget tror att det går att skicka romer till Rumänien för att de där ska få ett drägligt liv är naturligtvis helt orimligt. Per Delin är naiv om han tror på det hans säger eller rasistisk och cynisk om han vet att det han säger är fel.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements

2 Replies to “Oacceptabel vräkning av romer i Mölndal”

Kommentarer inaktiverade.