Har Comhem det snabbaste bredbandet?

Det har de i alla fall enligt Netflix som mäter snitthastigheterna bland de svenska internetoperatörernas bredband. I mars var Comhem den operatör som i snitt levererade det snabbaste bredbandet för strömning av video i Sverige. I februari war Ownit snabbast.

Bredbandshastigheter

Mer information om bredbandsleverantörer och hastigheter finns hos Netflix Speed Index. Men det finns problem med listan. Telia, Telenor (Bredbandsbolaget) och Tele2 har ju en mängd kunder som har bredband via telefonjacket. Det drar ner deras resultat. Många bor i villa och har därmed långsamt bredband via telefonjacket, andra bor dessutom på landet där bredbandet är ännu slöare:

Att Telia, Bredbandsbolaget och Tele2 ligger i botten beror ju inte på att dom inte levererar bra bredbandshastighet. Det beror ju på att dom är bredbandsleverantörerna med flest kunder. Det innefattar kunder på landsbygden som endast kan ha bredband via telejacket och bor långt ifrån en telestation. Så tro inte på den här statistiken.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements