Vänsterpartiet snart tredje största parti

Vänsterpartiet ökar kraftigt i DN/Ipsos senaste opinionsundersökning. Partiet är nu lika stor som Miljöpartiet. Fortsätter ökningen så är vänsterpartiet snart det tredje största partiet i opinionen. Ökningen har sannolikt med välfärdsfrågorna att göra. Vänsterpartiet är det enda parti som är överens med folkopinionen när det gäller vinster i välfärden.

Sverigedemokraterna (SD) är omkörda av V sen länge, de står och stampar vad det gäller opinionssiffrorna. Det är exempelvis mycket osäkert som SD klarar av att bli invalda i EU-parlamentet.

Opinion DN/Ipsos

Det är också Vänsterpartiets ökande stöd som innebär att oppositionens försprång i opinionen ökar. Regeringsalliansen backar alltmer. En annan orska till regeringsalliansens tillbakagång är sannolikt att borgerliga feminister i allt större utsträckning uttalar stöd för Feministiskt Initiativ som också ökat kraftigt i opinionen.

Såväl kristdemokraterna som centerpartiet ligger under riksdagsspärren och skulle alltså inte fått några riksdagsmandat om siffrorna från DN/Ipsos undersökning hade varit ett valresultat.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements

One Reply to “Vänsterpartiet snart tredje största parti”

Kommentarer inaktiverade.