Hårdare kontroller eller hårdare straff kan inte få bort sexbrott mot barn

Med anledning av det mycket upprörande fallet med en 21-åring i småländska Högsby har barnombudsmannen (BO) Fredrik Malmberg kräver i en artikel i SVD hårdare kontroller och yrkesförbud för personer som dömts för sexbrott mot barn.

Inget av de förslag han för fram hade påverkat händelserna eller händelseförloppet i Högsby. 21-åringen har nämligen inte dömts tidigare. Inte heller kommer något av förslagen att minska risken för barn att bli utsatta.

Jag har inget emot förslagen, men det är dumheter att tro att problem med personer som har skadad och sjuk sexualitet eller sjuka maktbehov kan lösas på de sätt som BO Fredrik Malmberg föreslår. Förslagen kommer inte att förändra nånting. De demonstrerar bara en övertro på straff och kontroller.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements

3 Replies to “Hårdare kontroller eller hårdare straff kan inte få bort sexbrott mot barn”

  1. Men de torde minska riskerna generellt. Risken för att en dömd pedofil får tillgång till barn minskar drastiskt. Det går aldrig att utrota någon företeelse människan har, man kan bara försöka minska dess skadeverkningar.

    1. Jag kan inte riktigt se hur förslagen skulle innebära någon skillnad mot idag, men jag har inget emot att de genomförs. Det är möjligt att jag inte funderat igenom hans förslag ordentligt.

Kommentarer inaktiverade.