Förlorare i Göteborg: Sverigedemokraterna

Igår ställde sverigeemokraterna in sitt möte i Göteborg. Anledningen är solklar. I stort sett ingen kom till deras möte. I stort sett ingen i Göteborg ville lyssna på Jimmie Åkesson. 20 personer på Götaplatsen ekar tomt, ekar fiasko. Det var anledningen till att Åkesson och Sverigedemokraterna ställde in sitt möte.

De flesta som kommit till Götaplatsen var där för att protestera mot Åkesson, mot de rasistiska sverigedemokraterna och mot rasism. Protestera mot att rasistiska budskap sprids i vår stad. Efter en stund föste polisen bort alla de protesterande från platsen. Efter 80 minuter var det klart för Åkesson att tala. Han ställde in. Det fanns ingen annan anledning till det än att det inte fanns några åhörare att tala om. 20 personer på Götaplatsen är ett gigantiskt fiasko. Nyligen i Uppsala var det en liknande situation. Då var det klart att tala efter 90 minuter. Åkesson ställde inte in. Det var nämligen fler som ville lyssna till honom i Uppsala.

Borgerlig media är som vanligt partisk. De föredrar uppenbarligen rasister framför engagerade medborgare, engagerade invånare i Göteborg. De mästrar alla de vanliga göteborgare som var på platsen och säger att de hade fel. En von-Obenattityd från Göteborgs överhet som vi inte bör acceptera. Så länge inte GP (som ju har en tradition av fascistiskt medlöperi från nuvarande ägarens farfars tid på 1930-talet och andra världskriget) inte kritisera rasister, utan legitimerar deras existens, så länge den ”bildade” medelklassen tycker att rasister är några som det ska ”diskuteras” med, så länge överheten i Göteborg inte protesterar mot rasism, fascism och nazism är det vi vanliga människor som måste göra det. Trots glåporden och den patriarkaliska attityden från makthavare och medlöpare.

Vanligt folk i Göteborg använde igår sina demokratiska rättigheter för att demonstrera mot något som inte hör hemma i en demokrati. Rasism. Det är inte ett förakt för demokratinDet är en del av demokratin. Rasisterna fick lämna Göteborg med svansen mellan benen. Som förlorare. Vinnare är göteborgarna. Förlorare är SD.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements

3 Replies to “Förlorare i Göteborg: Sverigedemokraterna”

Kommentarer inaktiverade.