Jonas Sjöstedt hade gjort mest nytta genom att hålla käften

Jonas Sjöstedt

Jonas Sjöstedt

Vanligt folk, vanligt folk som är antirasister, vanligt folk med vänsteråsikter, vanligt folk med andra politiska uppfattningar, protesterade mot ett sverigedemokratiskt möte i Göteborg. Sverigedemokraterna (SD) valde att ställa in sitt möte. Inget våld förekom i stort sett (ett par incidenter med poliser som använde våld mot enskilda personer skedde, däribland en barnvagn som vältes av en ridande polis). De flesta som kom för att protestera mot SD var nöjda även om syftet med protesterna inte på något sätt var att hindra SD från att ha sitt möte.

SD ställde in sitt eget möte. Trots att de kunde haft mötet. Anledningen var att det inte fanns några som ville lyssna på Åkesson.

I det läget går Jonas Sjöstedt ut och kritiserar demonstranterna i Göteborg. Helt fredliga demonstranter som inte hindrade SD från att ha sitt möte. Han borde ha hållit käften. Hans agerande tyder på dåligt omdöme och innebär med all sannolikhet förlorade röster i valet. Till Feministiskt Initiativ i EU-valet, till Kommunistiska Partiet, Socialistiska Partiet och Rättvisepartiet i kommunalval på olika håll i landet, men kanske framförallt i Göteborg. Det fanns och finns absolut ingen anledning att kritisera de som protesterade mot rasisterna i  SD i Göteborg.

Snart kommer Åkesson tillbaks till Göteborg. Innan dess kommer Björn Söder. Då kommer antalet som protesterar mot rasism och fascism vara än fler än i tisdags. Rasister är inte välkomna i Göteborg. Inte på många andra ställen heller. Det bästa är att Åkesson och Söder ställer in redan från början. Vi vill inte ha dem i Göteborg. Sannolikt blir de inte fler än i tisdags som vill lyssna på dem de gångerna heller. I tisdags var det 20 personer som ville lyssna på Åkesson. Totalfiasko. Att de verkligen vill upprepa fiaskon av den dimensionen är lite obegripligt.

Vi vann över rasisterna i Göteboprg. Sjöstedt borde berömma oss istället för att ge SD gratispoäng. Eller allra bäst. Hållit käften. Det finns ingen anledning att uppmärksamma SD på nåt sätt. Men det gjorde Sjöstedt villig och glatt. Idiotiskt.

Läs mer:

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements