Flashbacks ägare tjänar miljoner

Flashback är ett internetforum där nästan ingen moderering sker av diskussionerna. Det är en sajt med en enorm ryktespridning, men också med mycket nyttig information. Utan flashback skulle jag inte ha tillgång till så mycket information om brottslingar och fifflare som jag har. Men det är också omvänt. Jag gräver fram material som skribenter på Flashback använder sig av. Jag kan verifiera uppgifter jag får fram med hjälp av grävare på flashback och omvänt.

Flashback

I vissa fall har grävare på Flashback grävt fram uppgifter som möjliggjort för polisen att lösa brott. I andra fall har de hängt ut personuppgifter för människor som därefter hotats och råkat illa eller riskerat förstöra eller skada polisens arbete. Allsköns rasister frodas i vissa trådar och vissa forum på sajten. På andra ställen lyser de med sin frånvaro och istället domineras sådana forum av nördar och extremintresserade av just det lilla ämnet.

De som står bakom Flashback och det företag, Flashback Media Group AB, som äger sajten har skyddad identitet. En av grundarna var dock Jan Axelsson och han är fortfarande en av styrelseledamöterna. Han startade den tryckta tidningen Flashback redan 1993:

Grundaren Jan Axelsson gav ut det första numret av den tryckta tidningen Flashback redan 1993. Nyhetsbrevet Flashback News Agency blev mycket populärt i teknik- och webbkretsar under åren som följde.

När det upphörde år 2008 hade nyhetsbrevet 120 000 prenumeranter, enligt Flashback.

Som webbsajt startade Flashback redan 1995 och diskussionsforumet tillkom fem år senare.

Flashback är en mycket stor nätsajt och beräknas ha mellan 1,6 och 2,2 miljoner unika besökare i veckan. Enligt DN i alla fall. En blogg som min har omkring 15 000 unika besökare i veckan.

Jag tjänar ytterst lite på mitt bloggande. De som äger och arbetar på Flashback tjänar desto mer. Omsättningen för Flashback var 5 miljoner SEK år 2013. Aktieutdelningen var 1 miljon och lönerna till de tre anställda 1,8 miljoner.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements

2 Replies to “Flashbacks ägare tjänar miljoner”

  1. – Flashback är ett internetforum där nästan ingen moderering sker av diskussionerna.
    Det sker mer moderering där än på nästan alla forum jag känner till i övrigt.

    1. Vi har olika erfarenhet av Flashback och andra forum. Det finns forum på Flashback där det modereras mycket och andra där inget modereras. Men det är en rätt ointressant fråga i det stora hela.

Kommentarer inaktiverade.