Dömd i stor kokainhärva frisläppt

Jonas Falk, mer känd som Jonas Oredsson som han hette tidigare, dömdes i mars 2013 av Stockholms tingsrätt till 18 års fängelse för inblandning i en stor kokainhärva. Han hade då suttit häktad sen 2010 då han greps i Colombia.

Målet har kantats av anklagelser från försvarssidan om oegentligheter från åklagarnas sida. Försvarsadvokaterna menar att de tidvis undanhållits material och bevisning och inte fått ta del av material i tid.

Nu har Svea hovrätt beslutat att Jonas Falk ska frisläppas. Något som tyder på att det gör en helt annan bedömning i skuldfrågan än vad tingsrätten gjort:

Än så länge är det oklart exakt vad frisläppandet av Jonas Falk innebär. Svea hovrätt meddelar sin dom först den 26 juni.

– Första känslan är en enorm glädje. Men det är inte bara för Jonas Falk, hans familj och oss själva som har jobbat med det här. Här finns också flera viktiga rättsfrågor som verkar ha fått ett bra bemötande, advokat Tobias Enoksson.

Han har tillsammans med Thomas Martinsson försvarat Jonas Falk.

Försvarsadvokaterna menar att utredningen misskötts och att den i flera avseenden inte varit rättssäker. Dessutom anser de att det begicks formella fel under själva rättegången.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements

2 Replies to “Dömd i stor kokainhärva frisläppt”

  1. Förhoppningsvis innebär detta att
    tjänstemannaansvaret återinförs så att inte åklagare och andra i
    förvaltningarna tar genvägar i karriären. Som det är nu sitter
    också en hel del folk på höga poster trots många bockar i kanten
    bara genom att sitta av sina tjänsteår.

Kommentarer inaktiverade.