Björkegren – miljardären i skulder

Carl-Erik Björkegren var miljardären som försvann. Fast egentligen var han kanske inte längre miljardär då. Förutom i skulder. För hans finansimperium byggde på lån. När han gick i konkurs var skulderna 1,3 miljarder.  Den 2 juni 1994 försvann Carl-Erik Björkegren från den svenska verklighetens svar på TV-seriens Midsomer. Den skånska orten Viken. Plats för en rad mord av märklig karaktär.

Hade verkligheten varit en TV-serie hade Björkegrens försvinnande och alla de märkliga morden och eventuella självmorden med anknytning till Viken hört ihop. Med Björkegrens försvinnande som startpunkt. Sannolikt har ju Björkegren mördats. anledningen är oklar. Förbannad fordringsägare? Rånmord? Vi kan spekulera i evighet. Men mördad har han sannolikt blivit. Det tror nog också polisen:

– Vi kommer nog aldrig att få veta vad som hände. Jag tror sista ordet är sagt i den här historien, säger Börje Sjöholm, i dag kommissarie vid länskriminalen i Skåne och den som ledde utredningen om Carl-Eric Björkegrens försvinnande.

[…]

Börje Sjöholm är övertygad om att Carl-Eric Björkegren utsattes för brott. I villan fanns tecken på slagsmål och spår av att någon försökt bryta sig in i kassaskåpet. En nära medarbetare till Carl-Eric Björkegren hade, enligt Sjöholm, ett tvivelaktigt förflutet och ett fabricerat alibi, men bevisen räckte aldrig för en skälig misstanke.

– Jag säger inte att han var gärningsman, men jag är rätt säker på att han var inblandad på något sätt, säger Börje Sjöholm.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements